Saponia d.d., M. Gupca 2, 31000 Osijek, OIB 37879152548 (dalje Saponia) obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.kalodont.saponia.hr  u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679).

Saponia se obvezuje zaštititi privatnost podataka koji se prikupljaju prilikom Vaše posjete ovoj internetskoj stranici, te Vas upoznaje sa svrhom njihova prikupljanja, načinom njihove obrade i zaštite i pravima koja Vam vezano uz tu obradu pripadaju.

Podaci koji se prikupljaju prilikom Vaše posjete ovoj internetskoj stranici

 

O kolačićima

Kolačići su skup informacija koje u obliku tekstovne datoteke na Vaše računalo, tablet ili mobilni telefon sprema ova internetska stranica kada ju posjetite. Internetska stranica može povući te kolačiće s Vašeg internet preglednika (Internet Explorer, Mozilla Firefox ili Google Chrome i sl.) svaki put kada ju posjetite kako bi Vas prepoznala i prilagodila vam svoj sadržaj. Kolačići u pravilu ne sadrže niti jednu informaciju putem koje bi se moglo identificirati osobu, ali se koriste kako bi se identificirali preglednik ili računalo. Ova internetska stranica putem kolačića ne može pristupiti drugim datotekama na Vašem uređaju.

Podaci koji se prikupljaju putem kolačića su: informacije o pregledniku i operacijskom sustavu koji koristite, vremenu vaše posjete, korištenju funkcija koje ova stranica omogućava, učestalosti pristupanja ovoj internetskoj stranici, oznaci datoteka kojima ste pristupili, količini prenesenih podataka i internetskim stranicama kojima ste pristupili putem ove internetske stranice.

Vrste kolačića koje ova web stranica koristi

Iskustveni kolačići (mogu se isključiti) – prikupljaju podatke o tome kako se korisnici ponašaju na web stranici (npr. koje sadržaje najčešće posjećujete na našoj web stranici), s namjenom poboljšanja iskustvene komponente web stranice. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke pomoću kojih bi mogli identificirati korisnika.
Marketinški kolačići (mogu se isključiti) – omogućuju nam bilježenje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati učinkovitost svoje internetske stranice. Pomažu nam saznati koje su stranice najviše i najmanje popularne i vidjeti kako se posjetitelji kreću stranicom. Sve informacije koje ti kolačići prikupljaju akumuliraju se i stoga ostaju anonimni. Ako ne omogućite te kolačiće, nećemo znati kada ste posjetili našu stranicu i nećemo moći pratiti njezinu učinkovitost. Ne pohranjuju izravno osobne postavke, ali temelje se na jedinstvenoj identifikaciji vašeg preglednika i internetskog uređaja. Ako ne omogućite te kolačiće, susrest ćete se s manje ciljanim oglašavanjem.

Svrha obrade

Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog doživljaja i prikupljanje statističkih podataka o posjetama. Temeljem tako dobivenih podataka lakše prilagođavamo sadržaj i mogućnosti internetske stranice Vašim potrebama, a ujedno provjeravamo učinkovitost prikazivanja njenih sadržaja i oglasa. Interakcija vas kao korisnika i same internetske stranice brža je i jednostavnija uz pomoć kolačića. Pomoću njih, internetska stranica pamti postavke i iskustva pojedinca, čime se štedi vrijeme i pregledavanje stranice čini učinkovitijim i ugodnijim.

Google Analytics usluga

Saponia d.d. Osijek korisnik je usluge Google Analytics putem koje analizira podatke prikupljene vašim korištenjem ove internetske stranice. Također, Google Inc. (u daljnjem tekstu: Google) kao vlasnik te usluge koristi te podatke i u svrhu poboljšanja svojih usluga.

Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Mogućnost izbora

Općenito, možete koristiti ovu internetsku stranicu i bez otkrivanja Vaših podataka. Ostale osobne podatke pohranjujemo samo ako nam ih temeljem Vaše izričite privole učinite dostupnim. Ukoliko je to potrebno radi provođenja svrhe za koju ste dali privolu, Vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni nekom od naših partnera koji ih za nas obrađuju u svojstvu Izvršitelja obrade.

Rokovi obrade

Podaci prikupljeni putem kolačića brišu se nakon isteka vijeka trajanja kolačića ili ako kolačić izbrišete.

Pravila zaštite osobnih podataka drugih web stranica/trećih osoba trećih strana

Na ovoj stranici pronaći ćete poveznice na druge web stranice ili portale. Pravila o zaštiti osobnih podataka na tim portalima mogu biti drugačija od ovih Pravila.
Na našoj stranici možemo vam ponuditi i značajke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama. Stoga Vas molimo da se upoznate s pravilima o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži odnosno od strane trećih osoba.

Prava vas kao ispitanika

  • pravo povući privolu za obradu Vaših osobnih podataka (takvo povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja)
  • pravo na ulaganje prigovora na obradu
  • pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu